2017. május 18., csütörtök

Micro: bit

Április végén Miskolcon a III.Innovatív Pedagógus konferencián jártam. A szakkörösök ScratchJr munkájáról beszéltem.Ez a tabletes vonalhoz tartozik, de persze dolgozunk az igazi Scratch programjával is. ( Ez azért fontos most, mert akik már abban ügyeskednek, azoknak bizony nem kihívás a Micro bit kijelzőjére véletlen számot kiíratni.) Iskolánk kitartó munkájának eredményeképp most 5 micro bit szettet kapott, amelyek a kódolás-programozás előkészítésének elsajátítását segítik. A támogató Microsoft cserébe óra vagy foglalkozások leírásának feltöltését várja. Hangsúlyosan nem csak informatika szakos tanároktól. Erről van szó: Rövid ismertetés Főző Attila blogjáról.
De ebben a lapkában épp az a szép, hogy végre kimozdít a képernyő elől. Persze éppen ezért az alapkészlet - 
Lapka
Elemtartó-csatlakozóval
2 db elem
Usb csatlakozókábel 
- nagyjából csak arra elég, hogy a kijelző panelt használjuk. Ha hangot szeretnénk hangszóró, ha mozgást - nos akkor motor. 
Szerencsénkre - no meg az SAP támogatásának köszönhetően még tavaly sok más mellett beszereztünk néhány egyszerű napelemes játékszettet, no meg krokodilcsipeszes csatlakozó drótot, hogy a fogékony nebulók építhessenek. Nos az alábbi rövid videó azt jelzi, meg is teszik. 
Tudom ez most még információnak édeskevés, s nem is akar más lenni ez a bejegyzés, mint egy jelzés - dolgozunk, próbálkozunk, és ha lecseng az év végi hajrá, elkészülnek majd az óraleírások is. 
A Micro.bit iránt érdeklődőknek addig is egy remek forrás:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése